Известие

Collapse
No announcement yet.

Температура на водата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Температура на водата

Колеги искам да попитам тези които имат Боксер 1,6,а пък и другите които знаят-на колко градуса ви се включва перката на радиатора и въобще колко градуса е нормалната работна температура на боксера примерно градско.При мен ми се струва че има някакъв проблем и колата загрява доста като карам градско,добре че имам копче за включване на перката отвътре че незнам какво ще стане.
    Alfa Romeo 146 1,6 boxer

http://www.clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=7029
    97' Alfa Romeo 146 1.6 TS

.....и тогава Ботев слязъл от Балкана със "Шмайзер" в ръка....

Comment

В задръстване ми качва до 100 градуса.. перката май се включва към 90 градуса. Иначе ако не стоя дълго на едно място държи 80 градуса.
      Lexus IS200

Comment

Включва ми на 90 и малко градуса но само в града на извънградско ми държи 80 и много малко над 80. Внимавайте много да не се получава прегряване защото говорих с един корифей по Алфи и той каза че тези двигатели както и спарковите са много чувствителни на тази тема и стават доста неприятни неща.
        Алфа Ромео 145 1,4 I TS 16V /98

Comment

Първоначално публикувано от Kalata
          Включва ми на 90 и малко градуса но само в града на извънградско ми държи 80 и много малко над 80. Внимавайте много да не се получава прегряване защото говорих с един корифей по Алфи и той каза че тези двигатели както и спарковите са много чувствителни на тази тема и стават доста неприятни неща.
          Аз защо мислиш се режа в настещното като има задръстване... за да си нямам проблеми после с прегряване...
          Lexus IS200

Comment

и аз се бях притеснил за същото но се оказа че всичко е наред
            включва се на 92С първа степен за втора не съм сигурен
            стрелката стига почти до предпоследната чертичка
            Peugeot 607 2.7 HDI 204 hp
            EX: Alfa Romeo 156 1.8 TS 144 hp ГИ
            EX: Alfa Romeo 146 1.6 Boxer

Comment

Аз първата степен въобще не я чувам но втората като се включи ми сваля доста бързо на около 90 градуса.Имайте предвид че стрелковия уред не показва съвсем точно малко е инертен но да се доближава до предпоследната черта е много според мен като температура, при моята до сега не съм достигал такива висоти.
              Алфа Ромео 145 1,4 I TS 16V /98

Comment

1 степен 92 включва 88 изключва
                2 степен 97 включва 92 изключва
                В задръстване е съвсем нормално да стига почти 100 градуса няма страшно само да не минава 100-те и то е изпитано и няма страшно
                Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Working...
                X